Tuotteet

Uutiskirje

Kankaiden hoito-ohjeet

 

Pesuaineesta

Kaikki Linoten valikoimassa olevat tekstiilit on värjätty käyttäen ns. reaktiivivärejä, joiden kanssa ei suositella käytettävän valkaisuaineita sisältäviä pesuaineita.

 

Puuvilla

Pesun suosituslämötila on kankaasta riippuen 30 - 60 °C.  Silitys kankaan paksuuden mukaan kokeilemalla (yhdestä kolmeen pistettä).


Pellava ja hamppu

Pesu: Suosituspesulämpötila 40 °C. Värjäämätöntä pellavaa ja hamppua voi pestä myös korkeimmissa lämpötiloissa, mutta kangas voi kutistua enemmän ja se kuluu myös nopeammin. Pese miedolla pesuaineella väljässä koneellisessa, jotta kangas pääsee huuhtoutumaan hyvin. Pesuainejäämät kankaassa voivat aiheuttaa pysyviä värjäytymiä. Käsin pestäessä purista vesi hellävaroen pois kankaasta.

Ei kloorivalkaisua. Luonnollinen keino valkaista kangasta on jättää se kesällä auringonpaisteeseen.

Jos peset kankaan ennen ompelua, reunat kannattaa huolitella: kudottu pellava- ja hamppukangas purkaantuu helposti pesussa.

Kuivaus: suositellaan narukuivausta. Voidaan kuivata myös kuivausrummussa pienellä lämmöllä jättäen kangas hieman kosteaksi. Kankaan "ylikuivaus" koneellisesti aiheuttaa kankaan luonnollisen kosteuden poistumisen, mikä kutistaa sen ja voi aiheuttaa kuitujen murtumista.

Silitys: kuumalla raudalla (kolme pistettä) kankaan ollessa vielä hieman kostea. Vaaleat kankaat suositellaan silittämään ensin nurjalta puolelta ja sitten oikealta puolelta kiillon tuomiseksi esiin. Tummille kankaille suositellan silitystä vain nurjalta puolelta, sillä tummassa värissä silitysjäljet jäävät näkyviin.

Säilytys: Vältä teräviä laskoksia säilyttäessäsi kangasta pidempiä aikoja ja vaihtele laskostelutapaa. Pitkään samassa kohdassa ollut terävä taite voi murtua ja kankaaseen tulee reikä.Ostoskori  

Ei tuotteita

Lähetys 0,00 €
Yhteensä 0,00 €

Kassalle