Tuotteet

Uutiskirje

Sertifikaatit

The Global Organic Textile Standard

GOTS on kansainvälisesti johtava standardi ekologisille tekstiileille. Standardi kattaa tekstiilin koko tuotantoketjun raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi sisältäen mm. seuraavat kohdat:

  • Kemialliset torjunta-aineet eivät ole sallittuja.
  • Epätoivottujen aineiden jäännökset raaka-aineissa, välituotteissa tai valmiissa tekstiileissä ja asusteissa tulee täyttää niille asetetut raja-arvot.
  • Myrkyllisten raskasmetallien, formaldehyden, aromaattisten liuottimien, geenimuunneltujen kuitujen ja karsinogeenisten AZO-värien käyttö on kielletty.
  • Kloorivalkaisu kielletty, valkaisun tulee perustua hapen käyttöön valkaisussa.
  • Laitosten jätevesi tulee käsitellä toimivassa vedenpuhdistamossa.
  • Tekniset laatuvaatimukset tulee täyttyä, kuten esim. hankauskestävyys, hengittävyys, valon- ja pesunkestävyys sekä kutistumisarvot.
  • Kaikkien toimijoiden tulee täyttää Kansainvälisen työjärjestön (ILO) asettamat sosiaalisten olojen vähimmäiskriteerit.         

Lisätietoa: Global Organic Textile Standard.

                                                        GOTS logo


Naturtextil IVN certified BEST

IVN-Best on Saksassa perustettu ja Euroopassa tunnettu tekstiilistandardi. IVN on yksi GOTS standardin perustajajäsenistä ja standardi onkin pitkälti täysin yhtäläinen GOTSin kanssa. Joissakin rajoituksissa IVN-Best ottaa kuitenkin tiukemman linjan, kuten määrättyjen väri- tai apuaineiden kieltämisessä.

Lisätietoa: Naturtextil IVN certified BEST.

IVN-Best

Öko-Tex Standard 100

Standardi takaa, ettei ihmiselle ja luonnolle haitallisten aineiden määrä valmiissa tuotteessa ylitä niille asetettuja raja-arvoja. Standardi ei ota kuitenkaan kantaa tekstiilikuidun kasvattamiseen tai tekstiilin valmistusprosessiin. Toistaiseksi harvinaisempi on Öko-Tex Standard 100:n seuraaja Öko-Tex Standard 1000, joka muistuttaa vaatimuksiltaan GOTS-standardia: koko tuotantoprosessin ekologisuus ja sosiaaliset kriteerit on otettu huomioon. Öko-Tex Standard 100 myönnetään neljän eri tuoteryhmän mukaisesti: (I) vauvojen tekstiilit, (II) suoraan ihokontaktiin tulevat tekstiilit, (III) ei suoraan ihokontaktiin tulevat tekstiilit ja (IV) sisustustekstiilit.

Lisätietoa: Oeko-Tex Standard 100.

                                                 Oeko-Tex Standard 100 logo


Ostoskori  

Ei tuotteita

Lähetys 0,00 €
Yhteensä 0,00 €

Kassalle